Polgármesteri Köszöntő

 

Tisztelt Látogató!

Újsolt Község Önkormányzata és településünk lakossága nevében tisztelettel köszöntöm honlapunkon.
Mintegy 200 lelket számláló településünk a fővárostól 80 km-re délre, az 51-es út útkereszteződésétől 9 km-re fekszik, a Dunától keletre. Az elmúlt majdnem két évtizedben, jelentős fejlődés történt a településünkön.

 

Infrastruktúránkban kiépített a víz, telefon, elektromos energia, földgázszolgáltatás valamint a szélessávú kábelhálózat, amely Európa szintű előrelépést jelent az internetezésben,televíziózásban,távközlésben.

Békés, nyugodt településünk elsődleges, turisztikai szempontból fontos természeti adottsága a Kiskunsági Nemzeti Park, amely alkalmat ad túrázásra, pihenésre, a szabadidő kellemes környezetben történő eltöltésére. Ezen kívül Két csatorna között helyezkedik el Újsolt, amely kedvenc időtöltést és pihenést biztosít a horgászni vágyók számára. Az elmúlt 16 évben a Fűzvölgyi csatorna partjára jelentős számú hétvégi házakat építettek azok az emberek, akik a háborítatlan természetet kedvelik.

Településünk nagy szeretettel várja az idelátogatókat és a letelepülni vágyókat. A környezetünkben lévő úthálózatok biztosítják négy város tizenöt percen belüli elérhetőségét. Ebből három várossal közigazgatásilag határosak vagyunk.

Amennyiben honlapunk felkeltette az érdeklődését, látogasson el hozzánk személyesen is, baráti szeretettel várjuk!

Pintér Sándor János
polgármester