Kiskunvíz Kft. tájékoztatója COVID intézkedésekről

 

2020. szeptember 16.

 

Mint Társaságunk tulajdonosát az alábbiakban tájékoztatom a héten meghozott és bevezetett intézkedéseinkről, melynek célja, hogy a kialakult helyzetben minél jobban csökkentsük a fertőzés esélyét, valamint egy Társaságunkat elérő esetleges fertőzés esetén biztosíthassuk a folyamatos szolgáltatás fenntartását.

A bevezetett intézkedések Ügyvezetői Utasítás formájában kerültek kihirdetésre. Legfontosabb döntések:

- Az Operatív Csoport vezetőjének előzetes, írásbeli engedélye nélkül a Társaság telephelyein kívüli helyszíneken megtartott rendezvényekre, konferenciákra utazás tilos.

- A Társaság által üzemeltetett összes telephelyre (központi irodaház, üzemmérnökségek is) külsősöknek a belépés kizárólag maszkban és kézfertőtlenítést követően lehetséges.

- Az Állandó Ügyfélszolgálat (Kiskunhalas) kivételével valamennyi ügyfélszolgálat és ügyfélszolgálati pont zárva tart.

- Otthoni munkavégzésre kötelezhető az a munkavállaló, akinek a munkája jellege ezt lehetővé teszi és az otthoni munkavégzés technikai feltételei (eszköz és infrastruktúra) adottak, vagy az eszközt a Társaság biztosítani tudja.

- Az ivóvíz ágazati karbantartó csoportok – a solti, jánoshalmi és a kiskunmajsai, keceli, soltvadkerti csoportok kivételével – kétműszakos munkarendben dolgoznak. A csoportok létszáma és összetétele állandó, azon csak betegség vagy más, méltánylást érdemlő ok miatt lehet változtatni.

A munkarend:

reggeli műszak: 6-14 óra között

délutáni műszak: 12-20 óra között

- A Kalocsai Szennyvíztisztító telepen és a Kiskunhalasi Szennyvíztisztító telepen a szennyvíz ágazati karbantartó csoportok kétműszakos munkarendben dolgoznak. A csoportok létszáma és összetétele állandó, azon csak betegség vagy más, méltánylást érdemlő ok miatt lehet változtatni.

A munkarend:

reggeli műszak: 7-15 óra között

délutáni műszak: 12-20 óra között

- A műszaki igazgató és vízágazati főmérnök munkavégzési helye a Kalocsai Üzemmérnökség azzal, hogy a Társaság és az Operatív Csoport munkájában elektronikus eszköz útján vesz részt.

- Az intézkedések hatálybalépése: 2020. szeptember 21.

Az Ügyvezető Igazgató munkáját továbbra is a megszokott munkarendben és helyen látja el.