Újságcikk a Régiónaplóban

 

2018. június 20.

 

Most először volt Újsolt a nyertesek közt

A legutolsó pályázati ciklusban Újsolt Község Önkormányzatának is lehetősége nyílt arra, hogy csatlakozzon a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány által kiírt pályázati rendszerhez. Ez évben a Polgármesteri Hivatal tetőhéjazat cseréjét tudják megvalósítani az elnyert összegből.

- Nagy örömünkre szolgál - melyért ezúton is köszönetet kívánunk mondani – hogy Újsolt település is bekerült a JETA által kedvezményezett 47 település közé. Így a jövőben nagyobb esélyünk van arra, hogy a plusz pályázati esélynek köszönhetően fejlesztéseket valósítsunk meg– mondta el Pintér Sándor, a település polgármestere hozzáfűzve, hogy annak lehetősége, hogy csatlakozhattak a pályázati rendszerhez, az országos kiírásokkal szemben jóval nagyobb eredményességgel bír.

- Az ilyen kis településeknek, mint amilyen Újsolt is nehéz pályázati forrásokat szerezni. Számunkra ez óriási előrelépést jelent – hangsúlyozta a település első embere, aki beszámolt arról is, hogy a JETA pályázatnak köszönhetően lehetőségük nyílik a Polgármesteri Hivatal tetőhéjazatának cseréjére, melynek munkálataira több, mint 14 millió forintot nyertek el az Alapítványtól.

- A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program kereteink belül a hivatal épületén már végeztünk rekonstrukciós munkálatokat, mely során energetikai korszerűsítések történtek. A födémszigetelés és homlokzati szigetelés mellett a hivatal nyílászáróit is lecseréltük és akadálymentesítettük az épületet. A munkálatokra a koronát jelképesen és valójában is a mostani nyertes JETA pályázat teszi fel, ugyanis ennek jóvoltából teljes tetőcserét tudunk végrehajtani – ismertette a polgármester kiemelve, hogy ezt önerőből aligha tudta volna a kistelepülés megvalósítani. Mint mondta, a kivitelezési munkálatok is hamarosan megkezdődnek. Természetesen a településen megvalósítandó feladatokból nincs hiány, így már azt is tudják, hogy a következő pályázati kiírás keretében melyek lesznek azok a célok, melyek prioritást élveznek majd.

- Most tartalék listára került a Faluház teljeskörű felújításához kapcsolódó pályázatunk, de ez nem jelenti azt, hogy ha lehetőség lesz rá, akkor ne szeretnénk megvalósítani. De azt is látjuk, hogy több belterületi út rekonstrukciója is esedékessé vált, melyek közül leginkább a temetőhöz vezető út az, amit mindenképpen szeretnénk felújítani – ismertette a jövő terveit a polgármester, aki mint mondta, az JETA által kínált lehetőséget mindenképp a helyi lakosok életminőségét jelentősen javító beruházásokhoz kapcsolódóan kívánják kiaknázni.