Hálózat a közösségért 2013 program

 

2013. július 3.

 

Ez úton tájékoztatjuk Önt, hogy az EDF DÉMÁSZ és Magyar Máltai Szeretetszolgálat újra hátralékkezelő modell programot indít 2013. július 1-vel az áramdíj megfizetésével küzdő háztartások megsegítésére. A program keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bács–Kiskun, Csongrád és Békés megyék teljes területén valamint Pest megye egyes részein élő rászoruló családokat részesíti támogatásban.

A célok megvalósításához 47 millió Forint áll a rendelkezésünkre.

Az elsődleges cél a díjhátralékkal rendelkező családok felhalmozott áramtartozásának rendezésének elősegítése széles körű együttműködéssel, melynek szereplői a szolgáltató, a civil szervezet és a család. összehangolt cselekvésnek célja továbbá a kikapcsolt fogyasztók visszacsatolása a villamosenergia-fogyasztásba, valamint, hogy a támogatott fogyasztókat segítse abban, hogy elkerüljék a hátralék újraképződését.

Így az alábbi kategóriákban várjuk a nehéz helyzetű családok és egyedül állók jelentkezését:

- kikapcsolt fogyasztók

- hátralékos fogyasztók

- előre fizető mérővel rendelkező fogyasztók

- rendszeresen, fizető nehéz szociális helyzetben levő fogyasztók

Az első három kategóriában a legmagasabb támogatás 150 ezer Ft és a hátraléknak legfeljebb a felét vállalja át a Szeretetszolgálat. 12 havi részletfizetést lehet kérni az önrész rendezéséhez, de a törlesztő részlet nem lehet kisebb, mint 5 ezer Ft.

Az utolsó kategóriában két részletben kaphat összesen 10 ezer Ft jóváírást a támogatott pályázó, amennyiben megőrzi hátralék mentességét 2013. decemberéig. Itt a pályázási időszak is rövidebb: július 31-ig tart.

A támogatást egy elektronikus pályázat benyújtásával lehet igényelni. A pályázati űrlapot a honlapunkon (www.halozat.maltai.hu) regisztrálás és annak e-mailes megerősítése után belépve az oldalra lehet kitölteni 2013. július 1. és 2013. október 15. között. Az elbírálás folyamatosan történik, így a támogatási keret teljes felhasználásával a pályázatok befogadását 2013. október 15. előtt is lezárhatjuk. A nyertes pályázókkal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogatási szerződést köt, mely létrejöttét követően a támogatási összeg jóváírásra kerül az EDF DÉMÁSZ Zrt.-nél vezetett számlán.